Umrl je guru fitnesa

Foto: Žurnal24 Leta 2002 je dobil svojo zvezdo na pločniku slavnih. (Foto: Reuters)
V 96. letu starosti je v Kaliforniji umrl guru fitnesa Jack LaLanne.
Oglej si celoten članek

Jack LaLanne, ki smo ga pri nas spoznali v reklami za sokovnik Jack LaLanne Power Juicer, je umrl na svojem domu v Morro Bayu za pljučnico. "Obkrožen je bil s člani družine. Umrl je spokojno," je za Reuters izjavila njegova hči Yvonne LaLanne.

Pomislite, ali lahko bog namesto vas odide v telovadnico?
Jack LaLanne

Jack je leta 1936 v Oaklandu v Kaliforniji odprl prvi center zdravja, ki je bil obenem fitnes, bar z zdravimi napitki in trgovina z zdravo prehrano. Sčasoma je v ZDA odprl sto takšnih centrov, še posebej pa mu je šla od rok prodaja prej omenjenega sokovnika. Jack je bil do svojega 94. leta telesno aktiven, več desetletij pa je pridigal o prednostih telesne vadbe in pravilne prehrane, za veliko ljudi pa je bil tudi pravi motivator.

"Za to, kar počnete v življenju, ne krivite boga, hudiča ali mene, temveč sebe. Vi ste tisti, ki imate nadzor nad hrano, ki jo jeste, in telesno vadbo, ki jo opravljate. Lahko se popolno prehranjujete, toda če niste telesno aktivni, vam ne bo uspelo. Telesna vadba je kralj. Prehrana je kraljica. Združite ju skupaj in dobili boste kraljestvo," so vsem dobro znane Jackove besede.

8. decembra je LaLanne prestal operacijo na srcu, takrat pa je dejal, da "si ne more privoščiti umreti, saj bi to pokvarilo dobro sliko o njem".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.