Umrl je igralec Bata Živojinović

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Umrl je srbski igralec Velimir Bata Živojinović.
Oglej si celoten članek

Velimir Bata Živojinović je umrl včeraj zvečer ob 22.45 v bolnišnici Sveti Sava v Beogradu, poroča Kurir. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja so ga pred časom sprejeli v bolnišnico. Zdravniki so mu morali zaradi zapletov amputirati nogo. Zaradi gangrene naj bi se zdravil tudi na Kubi, navaja Kurir. 

Igralec je imel zadnja leta težave z zdravjem. Pred štirimi leti ga je zadela kap. Takrat je bilo njegovo zdravstveno stanje zelo resno, napovedi zdravnikov pa niso bile nič kaj obetavne. V preteklosti je imel tudi težave s srcem, poleg tega pa je imel tudi sladkorno bolezen. 

Živojinović je na filmskem platnu debitiral leta 1955 v filmu Pesem s Kumbare. V svoji karieri je igral v več kot 280 filmih in televizijskih serijah. Eden njegovih najbolj opevanih filmov je zagotovo Valter brani Sarajevo, ki mu je prinesel mednarodno prepoznavnost. Velja za največjega srbskega igralca, z največjim številom vlog. 

Poleg igralstva ga je zanimala tudi politika. Od začetka 90. let prejšnjega stoletja je bil nekaj mandatov poslanec Socialistične stranke Srbije, leta 2002 pa je kandidital tudi na predsedniških volitvah. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:16 24. Maj 2016.

    Legenda počivaj v miru.

  • 12:48 23. Maj 2016.

    Bato, počivaj v miru

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.