Umrl je Udo Jürgens

Foto: Udojuergens.de
Foto: Udojuergens.de
V 81-letu starosti je umrl legendarni avstrijski pevec Udo Jürgens, ki je bil še zlasti priljubljen v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Jürgens se je rodil leta 1934 v Celovcu. V svoji dolgotrajni karieri, ki je trajala med letoma 1965 in 2005, je izdal več kot 45 albumov. Bil je med najbolj popularnimi pevci zabavne glasbe in šansonov v Nemčiji, Avstriji in Švici. Leta 1966 ga je spoznala širna Evropa po zmagi na pesmi Evrovizije s pesmijo Warum nur, warum?.

Jürgens se je med nedeljskim sprehodom po mestu Gottlieb v švicarskem kantonu Thurgau nenadoma zrušil zaradi zastoja srca in padel v nezavest. Kljub hitri intervenciji mu bolnišnici niso več mogli pomagati, zato so ob 16.25 razglasili njegovo smrt, so sodelavci sporočili prek njegove uradne spletne strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.