Umrl šimpanz, ki je kadil

Foto: Žurnal24 Charlie je kadil dolga leta. (Foto: YouTube)
V južnoafriškem živalskem vrtu je umrl šimpanz Charlie, znan po svojem kajenju. Kljub nezdravi navadi je Charlie dočakal 52 let.
Oglej si celoten članek

Predstavnik živalskega vrta je ob Charliejevi smrti povedal, da je šimpanz postal njihova maskota in je s svojimi vragolijami zabaval na tisoče obiskovalcev. Vzrok njegove smrti za zdaj še ni znan, bodo pa veterinarji opravili obdukcijo trupla. Zdravnik je prepričan, da Charlie ni umrl zaradi kajenja, saj je živel kar deset let več, kot je povprečna življenjska doba šimpanzov.

"Dobival je zdravila in imel stalno veterinarsko oskrbo. Užival je posebno hrano, proteine in minerale," je povedal zdravnik. Charlie je sicer kadil zelo dolgo, oskrbniki v živalskem vrtu pa so ga večkrat poskusili odvaditi od kajenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.