Umrl starosta lutk

Foto: Žurnal24 Marionetno vodilo imenujejo lutkarji izum Cirila Jagodica.
V 89. letu starosti je umrl ustanovni član Lutkovnega gledališča Ljubljana, dolgoletni tehnični vodja, igralec in animator Ciril Jagodic.
Oglej si celoten članek

Jagodic je do svoje upokojitve leta 1980 vsestransko prispeval k razvoju osrednjega slovenskega lutkovnega gledališča, zelo pomemben pa je njegov prispevek na področju lutkovne tehnologije, ki pogojuje možnosti umetniškega izražanja.

Jagodic se je že na samem začetku svojega lutkarstva lotil izboljšave marionetnega vodila, ki ga je postopoma razvijal in izpopolnil do te mere, da ga danes lutkarji upravičeno imenujejo izum Cirila Jagodica. Kot so zapisali v gledališču, je bil Jagodic vedno pri roki ter je razreševal sprotne tehnološke probleme, tako da se je v gledališču sčasoma nakopičilo veliko Jagodičevih drobnih inovacij.

Žalna komemoracija bo v torek, 8. januarja, ob 13. uri v Mali dvorani Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.