Umrla ekscentrična španska vojvodinja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, 18. vojvodinja Albe, je umrla. Dočakala je 88 let.
Oglej si celoten članek

Vojvodinjo so v nedeljo zaradi pljučnice sprejeli v bolnišnico. Prognoza zdravnikov ni bila prav nič obetavna. Družini in njenemu 25 let mlajšemu soprogu so takoj razložili, da je njeno stanje stabilno, a se lahko pri tako visoki starosti pojavijo zapleti, kar se je tudi zgodilo.

Ko se je njeno stanje v ponedeljek drastično poslabšalo, so vojvodinjo na lastno željo odpeljali nazaj v njeno palačo v Sevilli, kjer je tudi umrla. "Za Sevillo je v svojem srcu vedno našla prostor, zato bo tudi Sevilla v svojem srcu našla prostor zanjo in se je večno spominjala,“ je njeno smrt potrdil župan Seville Juan Ignacio Zoido Álvarez.

Kaj se bo zgodilo z njenimi milijardami?

Mediji sicer ne pričakujejo sporov okoli dediščine. Ko se je vojvodinja poročila s precej mlajšim Alfonsom Díezom, ki je delal v javni upravi, so se takoj pojavila namigovanja, da se je Diez z njo poročil zaradi denarja. Vojvodinja je tudi zato svoje premoženje že pred poroko razdelila med svojih šest otrok iz prvega zakona. Diez se je sicer njenemu premoženje odrekel prostovoljno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:36 20. November 2014.

    lepotni kirurgi so si oddahnili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.