Umrla Esma Redžepova

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Esma Redžepova, zvezda romske glasbe iz Makedonije, je umrla danes zjutraj v Skopju. Stara je bila 73 let.
Oglej si celoten članek

Po krajši, a zelo težko bolezni je zvezda romske glasbe danes umrla v Skopju. Makedonski mediji pišejo, da so jo pred dvema tednoma zaradi bolezni sprejeli v bolnišnico. 

Redžepova, ki so jo imenovali tudi kraljica romske glasbe, je bila zaradi svojih interpretacij znana po vsem svetu.

Foto: Žurnal24 Pevka je bila posebej priljubljena na Balkanu, v času svojega življenja je vzgojila 47 otrok, veliko je sodelovala s humanitarnimi organizacijami.

V svoji 55 let dolgi karieri je sodelovala na številnih svetovnih glasbenih festivalih. Bila je ambasador romske glasbe v svetu.

V tem času je nastopila na več kot 12 tisoč koncertih v Makedoniji in tujini. Posnela je 15 albumov, na katerih je sodelovala z uglednimi imeni iz sveta glasbe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 22:34 11. December 2016.

    svobodno se odahnitevsi k imate bakrene žlebove!imajo tri dni dan žalovanja

  • 18:43 11. December 2016.

    Hvala! Očitno je bila človek, kakršnih definitivno rabimo več.

  • 18:41 11. December 2016.

    Ker ne gospe ne poznam?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.