Umrla Igralka Alenka Vipotnik

Foto: arhiv SNG Drama Alenka Vipotnik Foto: arhiv SNG Drama Alenka Vipotnik
V 71. letu starosti je po bitki z boleznijo danes umrla igralka Alenka Vipotnik.
Oglej si celoten članek

Alenka Vipotnik, rojena 18. januarja leta 1943, je bila zaposlena kot gledališka igralka v ljubljanski Drami, sicer pa je imela za sabo tudi bogato filmsko kariero - spomnimo se je po denimo vlogah v filmih Carmen (1995), Decembrski dež (1990) in Lucija (1965).

Vipotnikova je bila poročena z režiserjem Jako Judničem, sicer pa je hčerka pesnika in Prešernovega nagrajenca Ceneta Vipotnika, sestra grafičnega oblikovalca in prav tako Prešernovega nagrajenca Matjaža Vipotnika ter nečakinja politika in pisatelja Janeza Vipotnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:59 19. April 2014.

    RIP<br /><br />Je pa novica napisana tko bedno, da glava peče....le kaj je treba naštevat čigava sestra pa tetapa kaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.