Umrla je legenda Disneyja

Foto: Žurnal24 Roy E. Disney se ni rad kazal v javnosti, raje je deloval iz ozadja. (Foto: Disn
V 79-letu starosti je umrl Roy Disney, nečak Walta Disneyja.
Oglej si celoten članek

Roy E. Disney, nečak Walta Disneyja, ki je vplival na razvoj podjetja The Walt Disney Co. in same umetnosti animiranih filmov je v umrl pred nekaj urami v Newport Beachu v Kaliforniji.

Trenutni direktor Disneyja Bob Iger je dejal, da je bil Roy “veliko več kot 56-letni veteran podjetja”. Po besedah Igerja je Royjeva strast do dela izhajala iz zapuščine očeta in strica. “Predan je bil umetnosti animacije in ogromno je prispeval k Disneyjevi zgodbi,” je dodal.

Foto: Žurnal24

Vplival je iz ozadja
Leta 1984 je poskrbel, da je podjetje odpustilo Ron Millerja, ki je bil njegov zet, saj je bil prepričan, da Eisner podjetja ne vodi v pravo smer. Skoraj 20 let zatem je poskrbel tudi za odpustitev Michaela Eisnerja. Kljub vplivu, ki ga je imel, sam nikoli ni vodil podjetja, kot sta ga njegov oče in stric.


Odraščal je v podjetju

Roy Disney se je rodil leta 1930 in je praktično odraščal v podjetju. Njegov stric Walt Disney in oče Roy O. Disney sta soustanovila podjetje Disney Brothers Cartoon Studio, po sedmih letih se je podjetje preimenovalo v The Walt Disney Co. Dve leti pred Royjevim rojstvom je nastal znameniti risani lik Mickey Mouse. Roy je v podjetju dolga leta delal kot urednik, scenarist in producent. Dva izmed filmov, pri katerih je sodeloval, sta bila nominirana za oskarja. To sta bila Mysteries od the Deep in Destino.

Od Roya se bodo žena Leslie in štirje otroci iz prejšnjega zakona s Patricijo poslovili skupaj z nekaterimi najbližjimi sorodniki in prijatelji. Disneyja pa ne bodo pokopali na katerem izmed znanih pokopališč, temveč bodo njegov pepel raztresli v morju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.