Umrla najstarejša Japonka

Foto: Žurnal24 Šicu Nakano
V starosti 113 let je v nedeljo umrla najstarejša Japonka Šicu Nakano.
Oglej si celoten članek

Starka je umrla le en teden po tem, ko je bila razglašena za najstarejšo prebivalko dežele vzhajajočega sonca, kjer živi največ stoletnikov, je sporočil dom za ostarele, kjer je  preživela svoje zadnje trenutke.

Šicu Nakano je bila, kot kažejo statistični podatki, četrta na seznamu najstarejših ljudi na svetu. Nasledila je prav tako Japonko Jono Minagavo, ki je kot najstarejša Zemljanka zapisana v Guinnessovi knjigi rekordov in je umrla pred enim tednom v kraju Fukuoka, stara 114 let.

Po podatkih mednarodnega odbora »superstoletnikov« je trenutno najstarejši človek na svetu 114-letna Edna Parker iz ameriške zvezne države Indiana. Rekord najstarejšega Zemljana pa še vedno drži Francozinja Jeanne Calment, ki je umrla leta 1997, stara 122 let.

Japonska je rekorderka v številu stoletnikov, saj jih ima kar okoli 30.000. Največ jih je na jugu, predvsem na Okinavi. Zasluge za to ima verjetno pravilna prehrana in kakovost zdravniške oskrbe.

Sicer pa postaja vedno večje število stoletnikov na Japonskem tudi problem, saj ima ta država eno od najnižjih stopenj rodnosti na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.