Umrla Tarzanova Čita

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Pri starosti 80 let je umrla Čita, slavni šimpanz, ki je v 30. letih prejšnjega stoletja igral v več filmih o Tarzanu.
Oglej si celoten članek

Iz floridskega zavetišča za primate so sporočili, da je zaradi odpovedi ledvic umrla slavna Čita, ki se je proslavila s filmi o slavnem junaku džungle Tarzanu, v katerih je nastopala med letoma 1932 in 1934. Njeno življenje je ugasnilo na božični večer v 81. letu starosti.

Zanjo je zadnjih 51 let skrbela direktorica zavoda Debbie Robb, katere stari starši so šimpanza pridobili od Johnnyja Weissmullerja, ki je upodobil lik Tarzana v več filmih v 30. letih.

Debbie je še povedala, da je bila Čita družaben šimpanz, ki je rada slikala s prsti, všeč pa ji je bilo tudi opazovati nasmejane ljudi. Poleg tega Čita ni bila težavna, če pa ji kaj ni bilo po godu, je začela obmetavati z iztrebki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.