Upokojenka napadla Zlatka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Raper Zlatko je bil deležen ksenofobičnih žaljivk naključne upokojenke.
Oglej si celoten članek

"Vi ste musliman, saj vas poznam, prepoznam vas po vašem smehu. Pejte v Sarajevo, tukaj je Slovenija," je starejša upokojenka zabrusila raperju Zlatku, ki se je na to odzval zelo mirno: "Najprej sem bil šokiran in sem se zamislil, da se to zgodi sredi belega dneva. Ko sem razmislil, pa sem ji odgovoril: 'Gospa, res je, kako vam lahko pomagam.'"

Zlatka pa ni prizadel le ta dogodek, temveč predvsem to, kako razširjena je nestrpnost med ljudmi: "Ne boli me, da je to rekla meni, boli me, da ni edina, ki tako razmišlja. Nekoč mi je nekdo rekel: 'Bosanc en, pejt nazaj na jug.' Tako kot dobimo kazen, če se v avtomobilu ne privežemo z varnostnim pasom, bi morali dobiti kazen tudi ljudje, ki ne znajo držati jezika. Očitno nismo v taki krizi, da se ljudje počutijo večvredne in se tako obnašajo do soljudi. Bojim pa se, da ljudje to skrivajo globoko v sebi, ne da bi se tega sploh zavedali. To je žalostno. Včasih se lahko vprašamo, kje živimo. Škoda, da je tako. Strpnost je pomembna, ni važno, če smo črni, beli, veseli, žalostni …"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 21:14 19. Januar 2014.

    Pa saj to ni nic novega! To je vecna debata v Sloveniji, juznjaki, cefurji, ipd., vsak ima pravico do svojega …

  • Han
    18:16 19. Januar 2014.

    Ja, to je problem. Tudi jaz nočem posploševati ampak večina je res takih, ki se ne znajo obnašati obenem pa …

  • 18:04 19. Januar 2014.

    dragi dragec - prosim umiri se, škoduje zdravju

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.