V 43. letu starosti je umrla Katarina Avbar

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed
Velika izguba za slovensko umetnost.
Oglej si celoten članek

MMC poroča, da je zaradi hude bolezni umrla kantavtorica, producentka, tekstopistka, igralka in skladateljica Katarina Avbar. Dočakala je le 42 let.

Kot piše omenjeni portal, je umetnica na glasbeno prizorišče stopila leta 2005, ko je ustvarila glasbo za plesno predstavo PLES ALi IŠČE se Lily Marlen koreografke Rosane Hribar. Leta 2007 je nastopila na Festivalu slovenskega šansona, dve leti zapored pa tudi na festivalu kantavtorske glasbe Kantfestv.

Svoj glasbeni prvenec z naslovom Beležnica je izdala leta 2011, pet let pozneje pa je izšel še njen drugi album Na drugi strani.

Od leta 2009 do 2012 je bila idejna in programska vodja ter producentka delavnic za ustvarjanje avtorske glasbe za gledališče in film v Gledališču Glej, od leta 2012 do 2013 pa programska vodja ter producentka koncertnega programa v SiTi Teatru.
 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.