V Barcelono tudi pozimi

Foto: Maja Zupančič Barcelona Foto: Maja Zupančič Barcelona Foto: Maja Zupančič Barcelona
Pozimi se boste izognili gneči in po nižjih cenah uživali v vseh lepotah, ki jih ponuja mesto.
Oglej si celoten članek

Velemesto. Sprehajanje po enem izmed najbolj turističnih evropskih velemest, kakršno je Barcelona, je v hladnejših mesecih prav prijetno. Turistov je manj, cene so zmernejše, z malo sreče pa je tudi zimsko sonce prav prijetno. Le žeparji in prevaranti so na preži ne glede na letni čas.

Za razgled na Tibidabo

Ne zamudite veličastnega pogleda na mesto. Za dva evra se z dvigalom popeljite do vrha kamnite cerkve, ki kraljuje na hribu Tibidabo. Mogočna cerkev je poleg tega prijeten kraj za posedanje in občudovanje vitražev.

Medtem ko boste za obisk slavne Sagrade Famílie plačali 14 evrov, je manj obiskana cerkev Temple Expiatori del Sagrat Cor brez vstopnine.

Plavanje z morskimi psi

Če se v Barcelono odpravljate z otroki, jih peljite v živalski vrt, kjer so živali kljub nekoliko manj stopinjam Celzija prav živahne. V akvariju bodo otroci navdušeni nad barvitimi ribicami, prav vse pa prevzamejo morski psi, ki plavajo okoli obiskovalcev; za 300 evrov omogočajo v akvariju tudi plavanje z morskimi psi. Vstopnina za živalski vrt je 17 evrov, za akvarij pa 18. Študentje lahko s kartico ISIC ponekod dobijo popuste.

Najemite apartma in kuhajte sami

V Barceloni si privoščite svežo morsko hrano. Obrok s pijačo v gostilni ob morju med 13. in 15. uro, ko je na voljo "menu del dia", stane okoli 20 evrov. Namesto hotelske sobe najemite apartma in izkoristite ponudbo svežih rib, školjk in rakov, ki jo ima slavna tržnica La Boqueria.

Rezervirajte prek spleta

Letalsko vozovnico nizkocenovnega ponudnika Ryanair, ki v Barcelono leti iz Benetk, lahko dobite za okoli 30 evrov. Cene se iz dneva v dan spreminjajo, zato ponudbo spremljate na njihovi spletni strani. Sodoben apartma z balkonom v centru Barcelone stane okoli 130 evrov. Za rezervacijo apartmaja spremljajte spletno stran Booking.com, kjer ponujajo do 50-odstotne popuste. Cene hotelskih sob se gibljejo med 50 in 150 evri. Desetdnevna vozovnica za podzemno železnico stane nekaj manj kot deset evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.