V Benetkah nagrada tudi za Stallona

Foto: Žurnal24 Sylvester Stallone je kariero zgradil na vlogah o Rambu in boksarju Rockyju.
Na letošnjem filmskem festivalu v Benetkah se bodo s posebno nagrado poklonili Sylvestru Stallonu, ki je zaslovel s filmskimi uspešnicami Rocky in Rambo.
Oglej si celoten članek

Sylvester Stallone bo nagrado Jaeger-LeCoultre Glory  prejel za dosežke na področju filma. Stallone v filmih o boksarju Rockyju in vietnamskem veteranu Rambu ni le igral, napisal je tudi scenarije.

Nepozabna vloga – Rambo © TN

 
Po presoji organizatorjev festivala je kljub mestoma zelo krvavim epizodam v svojih filmih poskrbel tudi za njihovo nežno plat. "Stallone je potoval skozi svetlobo in temo ameriškega sna, vsak od njegovih filmov se je zasidral v takratni čas," so organizatorji zapisali v posebnem sporočilu za medije. Nagrado mu bodo podelili na zaključni festivalski slovesnosti 12. septembra, so sporočili organizatorji.

Na najstarejšem filmskem festivalu na svetu so doslej s to nagrado počastili iranskega režiserja Abbasa Kiarostamija , vsestranskega japonskega filmskega ustvarjalca Takeshija Kitana in francoskega režiserja Agnesa Vardo .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.