V Benetkah odslej poroke brez riža

Foto: Žurnal24 Golobi povzročajo preglavice.
Zaradi golobov je župan Benetk Massimo Cassiari prepovedal tradicionalno metanje riža na mladoporočence, saj živali preveč onesnažujejo zgodovinske trge.
Oglej si celoten članek

Župan Benetk Massimo Cassiari je napovedal oster boj proti golobom. Med drugim bo zato prepovedal tradicionalno metanje riža na mladoporočence. Riževa zrna naj bi privabljala vse preveč golobov, ki nato onesnažujejo beneške zgodovinske trge.

Župan namerava prepovedati tudi hranjenje golobov in prodajo hrane za te živali. Kdor prepovedi ne bo spoštoval, bo kaznovan s 500 evri globe. Golobi na Trgu sv. Marka so sicer eden od najbolj priljubljenih fotografskih motivov turistov, ki se mudijo v Benetkah.

Ocenjujejo, da je v Benetkah trenutno 45.000 golobov, vendar pa ti niso edine živali, ki mestnim oblastem povzročajo glavobole. Živahno je tudi v podzemlju, kjer se je v zadnjih dveh letih število miši povečalo za kar 40 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.