V Benetkah podelili zlate leve

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nocoj se je s podelitvijo nagrad zaključil 69. mednarodni filmski festival v Benetkah. Za glavne nagrade se je potegovalo 18 filmov.
Oglej si celoten članek

Zlatega leva za najboljši film je med 18 filmi, ki so se na letošnjem beneškem filmskem festivalu potegovali za najbolj prestižno nagrado, prejela nasilna drama južnokorejskega režiserja Kima Ki-duka z naslovom Pieta, ki govori zgodbo o brezsrčnem izterjevalcu dolgov in skrivnostni ženski, ki trdi, da je njegova mama. S srebrnim levom za najboljšega režiserja so nagradili Paula Thomasa Andersona za njegov film The Master (Mojster), ki obravnava temo začetkov scientološke cerkve. Zvezdnika filma, Joaquin Phoenix in Philip Seymour Hoffman, sta si delila nagrado za najboljšega igralca, medtem ko so za najboljšo igralko razglasili izraelsko igralko Hadas Yaron za njeno vlogo v filmu Fill the Void.

O dobitniku zlatega leva je odločala žirija, ki ji je predsedoval ameriški filmar Michael Mann. Z nagrade za življenjsko delo so letos nagradili italijanskega režiserja Francesca Rosija.

film The Master (Mojster), ki obravnava temo scientološkega kulta
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.