V Cirkusu prijatelj Willa Smitha

Foto: Marko Ocepek jazzy jeff Foto: Marko Ocepek jazzy jeff Foto: Marko Ocepek jazzy jeff
Sinoči je Cirkus obiskala legenda iz Princa z Bel Aira in večkratni grammyjevec Jazzy Jeff.
Oglej si celoten članek

Premierni nastop Jazzyja Jeffa se je napovedoval kot poslastica za ljubitelje urbane glasbe. Jazz ni le eden najboljši skrečmojstrov na sceni, pričakovani tehnično in vsebinsko dober nastop je še presegel in nabita arena kluba Cirkus je bila dve uri njegovega nastopa dobesedno v zraku.

Pri dvigovanju temperature mu je pomagal MC Dayne Jordan, s katerim pridno nizata sveže izdaje, najbolj pa je navdušilo njegovo spretno sprehajanje med žanri, od klasičnega hiphopa do trendovsega trapa, čez jazz, funk, soul, breakbeat, od klasičnega Boba Marleya na eni in Damiena Marleya s Skrillexom na drugi strani. V set je vpletel tudi nekaj klasik z Willom Smithom (novo enomesečno studijsko seanso načrtujeta po koncu snemanja 'Prinčevega' novega filma), nostalgija je privrela na dan ob prepevanju teme iz legendarne serije Princ z Bel-Aira, domačemu mestu pa se je poklonil tudi s temo iz filma Rocky, ki je, tako kot Jazz, ena od filadelfijskih ikon.

Ob Jazzyju sta sicer nastopila tudi dva vrhunska domača selektorja in negovalca hiphop kulture, DJ Zeds (RDYO) in Mrigo (Velebor), ljubitelji hip hopa pa so očitno tudi številni domači stand-up mojstri. Obisk Klemena Bučana je bil pričakovan, saj je bivši 'skejtar', 14. novembra pa bo v Cirkusu nastopil še z enim vrhunskim didžejem, Jamesom Zabielo. Migali so tudi Klemen Mauhler, Miki Bubulj in stand-up komik leta, Stefan Šumanac. Mladinsko sekcijo sta dopolnila Dragan Bulič in Jernej Vene, od raperjev smo v klubu ujeli Trkaja, Došo in zagrebčana Phat Phillyja, skupina Muff pa je prišla preverit teren pred težko pričakovanim koncertom ob izidu njihovega prvenca 15. novembra, ki bo hrati tudi zaključek Cirkusovega rojstnodnevnega dekatlona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.