V Guinnessovo knjigo tudi prek Ljubljane

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Barnaby Davies je med svojim podvigom, s katerim se je uvrstil v Guinnessovo knjigo rekordov, obiskal tudi Ljubljano.
Oglej si celoten članek

Anglež Barnaby Davies je v 24 urah obiskal sedem evropskih prestolnic in se s tem podvigom vpisal v slavno Guinnessovo knjigo rekordov. Njegovemu predhodniku je v enem dnevu uspelo obiskati "le“ šest mest.

Davies je svoj podvig začel 15. aprila ob 12.25, končal pa ga je 16. aprila ob 11.35. 39-letnik je z vlakom iz Hastingsa najprej odpotoval v London, nato v Pariz in Bruselj. Tam se je usedel v letalo za Ljubljano, od koder se je spet vkrcal na vlak in odpotoval na Dunaj. Pot je nadaljeval v Bratislavo, končal pa jo je v Budimpešti.

Davies, ki je po poklicu turistični vodič, je moral tekom svoje poti poiskati več neodvisnih prič, ki so potrdile njegovo potovanje. Dogodivščino je moral poleg tega posneti tudi z video kamero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.