V Istanbul za 200 evrov

Foto: Žurnal24 Letos lahko spoznavanje zgodovine in kulture združite z navijanjem za slovenske
Bližajoče se svetovno prvenstvo v košarki, ki ga bo gostil Istanbul, je dovolj blizu za cenovno ugoden obisk. Ponujamo vam kratek pregled cen hotelov in letalskih vozovnic.
Oglej si celoten članek

Poletite iz Ljubljane
Različni prevozniki ponujajo razmeroma ugodne cene letov, ki pa se zelo razlikujejo glede na datume. Najcenejše ponudbe se začnejo pri 130 evrih za povratno vozovnico, večinoma pa se gibljejo med 300 in 500 evri. Potrpežljivi se na pot lahko odpravite tudi z avtom ali trajektom iz Italije.

Pozor pri menjavi. Evre lahko ob prihodu v Turčijo zamenjate na letališču. Obenem se boste tako zavarovali pred morebitnimi goljufijami v menjalnicah, kjer se pogosto zgodi, da turist izgubi kar nekaj odstotkov denarja.

Cene hotelov visoke
Cene nastanitve v največjem turškem mestu so primerljive s slovenskimi, zato ne pričakujte, da boste pri tem veliko privarčevali. Cenejši hoteli in penzioni računajo okrog 30 evrov na noč, hostli pa okrog 15. Zaradi svetovnega prvenstva je zasedenost sob še večja kot po navadi, zato boste prosto sobo težko našli brez rezervacije.

Z agencijami ugodneje
Najceneje si boste Istanbul in prvenstvo ogledali v organizaciji turističnih agencij, ki so posebej za to priložnost pripravile posebne pakete. Ti večinoma vključujejo tudi ogled ene ali več tekem slovenske reprezentance. Ponudbe v zadnjem hipu za ogled vseh tekem stanejo okrog 500 evrov, vstopnice pa so zagotovljene. Prostih mest je le še nekaj.

Več kot le baklave
Istanbulske ulice ponujajo kulinarično dogodivščino za vsak žep. Poleg že vsem znane baklave s pistacijami, sladkega lokuma in kebabov vseh vrst lahko pri uličnih prodajalcih za približno pet evrov dobite odlične slane palačinke, polnjene z najrazličnejšimi dišečimi nadevi, polnjen pečen krompir, prestam podobne sezamove obročke in še veliko več. Pokusiti velja še rahlo slan jogurtov napitek ajran, ki je odlična osvežitev v vročih dneh. Obed zaokrožite s turško kavo ali vročim jabolčnim čajem. Pestro paleto istanbulskih okusov sestavljajo tudi predjedi, imenovane meze. Večinoma gre za različne solate, jogurt s kumaricami (cacik) in čičerikin namaz (humus).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.