V JAR odkrili največji diamant?

Foto: Žurnal24
V rudniku na severozahodu Južnoafriške republike naj bi odkrili največji nebrušen diamant na svetu.
Oglej si celoten članek

Diamant naj bi tehtal dvakrat več, kot je tehtal doslej največji izkopani diamant Cullinan, ki so ga prav tako v Južnoafriški republiki našli 26. januarja 1905. Cullinan je tehtal 3106,7 karata, pozneje pa so ga razrezali na več manjših delov, ki sedaj krasijo britanske kraljeve dragulje.


Diamanti so najboljši ženski prijatelji. © istockphoto

 
Podatkov o vrednosti diamanta za zdaj še ni. Strokovnjaki so se na trditev odzvali dokaj zadržano in dejali, da je treba najprej stoodstotno potrditi, da gre za diamant.

Tiskovni predstavnik neimenovanega rudnika je medtem dejal, da bodo diamant najprej podrobno fotografirali, potem pa se bodo odločili, kaj storiti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.