V javnost prišlo besno pismo princa Williama

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pravi, da bi morali vpleteni za svoja dejanja odgovarjati.
Oglej si celoten članek

Princ William se je kot predsednik angleške nogometne zveze odzval na rasistične napade in grožnje, ki so jih deležni mladi igralci moštva Alpha United Juniors, nekateri od njih so stari šele sedem let. 

Prestolonaslednik je klubu napisal pismo, v katerem jih je obvestil, da je o neprimernem vedenju obvestil nogometno zvezo. "Za rasizem in zlorabo v naši družbi ni prostora. Tako gnusno obnašanje se mora takoj končati," je pravi William.

Mohammed Waheed, ki je klub ustanovil pred desetimi leti, pravi, da so enega od njegovih igralcev v soboto zmerjali zaradi barve kože. Z nogometno zvezo je večkrat poskušal vzpostaviti stik, a so njegova opozorila ignorirali, zato se je obrnil na Kensingtonsko palačo.

Waheed pravi, da so njegovi igralci že deset let poslušajo rasistične pripombe, stanje pa naj bi se po brexitu še poslabšalo. Klub je pristojnim prijavil več kot 60 primerov. Waheed je še poudaril, da ne morejo odkorakati s tekem, ker bi jih v tem primeru čakala kazen, ki pa se je ne morejo privoščiti. 

Zveza se je branila, da ji klub ni pomagal najti očividcev, to trditev so pri Alpha United Juniors zanikali.

"Strogo obsojamo vse oblike žaljivega in diskriminatornega vedenja. Odločeni smo, da takšno obnašanje izločimo iz igre," še pravijo pri nogometni zvezi. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:41 21. Marec 2023.

    Nekdo, ki ima toliko masla nad glavo kot ga ima angleška kraljeva družina ne bi smel biti moralna avtoriteta.

  • 08:07 21. Marec 2023.

    Kakšen je pa to članek? A je to sploh novica? Pa a kdo od odgovornih na Styria Media sploh gleda, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.