V kino na opero

Foto: youtube.com
Foto: youtube.com
Verdijeva zadnja opera Falstaff, zasnovana na enem izmed najbolj znanih Shakespearovih komičnih likov, prihaja na velika platna kinematografov Cineplexx.
Oglej si celoten članek

Falstaff je operno delo velikega Giuseppeja Verdija, libreto zanjo pa je, v večjem delu po sloviti Shakespearovi komediji Vesele žene Windsorske, napisal Arrigo Boito. Zgodba govori siru Johnu Falstaffu, vitezu, ki v upanju na izboljšanje svojega imetja in finančnega stanja pretkano zapeljuje kar dve poročeni dami. Njegovo spletkarstvo je seveda že od začetka obsojeno na neuspeh, a vedoč da sam ni bil edini prevaran, Falstaff zaključi, da je ves svet ena sama šala in da je tako tudi prav.

Neposreden prenos iz newyorške Metropolitanske opere bo v soboto, 14. decembra, ob 19. uri v kinematografih Cineplexx v Kranju, Celju, Mariboru, Kopru in Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.