V kino na videospote

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Glasbeni spoti kot filmska umetnost, najboljši pa danes na ogled v Kinu Šiška.
Oglej si celoten članek

"Ne glejte videospotov samo na računalniških zaslonih – največje mojstrovine leta si zaslužijo, da jih častimo na velikem platnu," danes v Šiško vabita revija Podoba-Glasba in Kino Šiška, kjer bodo ob 20. uri na ogled najboljši glasbeni spoti minulega leta.


Če mislite, da ste na MTV videli že vse, se motite, koliko, pa boste videli, ko si ogledate, kaj vse je lani nastalo pod rokami uveljavljenih ali še prebijajočih se glasbenikov in režiserjev.

Projekcija in komentar

Projekcijo videospotov bo komentiral filmski kritik in urednik Podobe-Glasbe Matic Majcen, ki bo izpostavil tudi najzanimivejše trende.

"Trendov je veliko. V zadnjih letih se je zelo razvil žanr besedilnega videospota, količinsko se spet pojavlja ogromno interaktivnih videov, najpomembnejše pa je, da se spreminja definicija tega, kaj pojem uradnega videospota sploh pomeni," o poudarkih večera pravi Majcen, ki med tujimi videospoti izpostavlja spota skupine MGMT za skladbi Your Life is a Lie in Cool Song No. 2, med slovenskimi pa Sex in the Kitchen skupine Drumartica v režiji Dejana Baboška, ki bo tudi gost nocojšnjega večera.

Slovenci za že preizkušeno

"Gre za enega od res redkih slovenskih videospotov, ki si drznejo globlje raziskovati mejo med glasbo in filmom," izbor argumentira Majcen, ki meni, da se je kakovost domače produkcije, tudi na račun TV-oddaje Točka, v zadnjem letu močno izboljšala, a je še vedno premalo poguma in znanja za resnično vrhunske izdelke.

"Režiserji največkrat igrajo na sigurnost in se držijo preizkušenih receptov. Tudi najboljši slovenski videospoti zadnjega leta ne dosegajo primerljive mednarodne ravni," pojasnjuje ter za konec dodaja, da poleg Točke, ki je na ogled na TV Slovenija, ne bi škodila niti kakšna oddaja o najinovativnejših tujih videospotih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.