V Ljubljani nič več seksi medicinskih sester

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdravniško osebje v ljubljanskem kliničnem centru ne bo smelo nositi oblačil kričečih barv, vsak dan pa morajo biti urejeni od glave do pet.
Oglej si celoten članek

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so sprejeli nove standarde in normative za osebno urejenost, ki jih morajo spoštovati zdravstveni delavci in drugi sodelavci kliničnega centra. Med drugim morajo zaposleni upoštevali nov kodeks oblačenja in osebne higiene.

Nogavice živih barv so prepovedane

Po novem bo moralo zdravniško osebje upoštevati nov kodeks oblačenja. Neprimerna oblačila niso dovoljena, medicinske sestre ne bodo smele nositi hlačnih nogavic izstopajočih vzorcev in barv, dolžina krila pa mora segati vsaj do sredine kolen. Zgornji del delovne obleke mora biti zapet, kar velja tudi za haljo.

Nohti, pričeske in brada vsak dan urejeni

Osebje ženskega spola bo moralo imeti po novem nevpadljiva ličila, dezodoranti in parfumi pa ne smejo imeti vsiljivega vonja. Nohte morajo imeti kratke in urejene, umetni nohti so prepovedani. Nohti so lahko nalakirani z lakom nevtralne barve. Nakita zaposleni ne smejo nositi. Dovoljeni so uhani in verižice, ki ne pomenijo tveganja za delovne obveznosti.

Pričeske zaposlenih morajo biti čiste in urejene. Če ima oseba daljše lase, morajo biti speti v urejeno pričesko. Moški se morajo po novem vsak dan briti oziroma imeti urejeno brado in brke. Večje tetovaže in piercingi na vidnih mestih niso primerni.

Nespoštovanje pravil bi lahko privedlo celo do izgube zaposlitve.

V prvi meri zaradi preprečevanja okužb

Na UKC so nam na vprašanja, zakaj so se odločili za tako rigorozna pravila in kako so se na to odzvali zaposleni, odgovorili le, da so navodila sprejeta zaradi zagotavljanja kakovostne in varne zdravstvene oskrbe pacientov in predvsem preprečevanja bolnišničnih okužb. "Pripravljena so na podlagi etičnih kodeksov in pravilnikov UKCL, ki že veljajo. Navodilo je pripravljeno v sklopu postopka akreditacije," je pojasnila Sabina Vrhnjak iz službe za odnose z javnostjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • mph
    09:18 9. Oktober 2013.

    Silom prilik sem na žalost moral večkrat koristit usluge javnega zdravstva, ampak prav ekstremov pa res še nisem videl v …

  • 08:47 9. Oktober 2013.

    Saj je prav. Včasih nisi vedel, al je med.sestra al striptizeta ;).

  • 18:20 8. Oktober 2013.

    Že itak nisem maral zdravstvenih ustanov, sedaj me pa sploh ne bodo več videli. Jebeš državo in sistem, kjer je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.