V mestu Mozartovih kroglic

Foto: Žurnal24 Salzburg je tudi mesto cerkva. (Foto: Shutterstock) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Salzburg je Mozartovo mesto, kjer je videti, kot bi se čas ustavil.
Oglej si celoten članek

Le dobri dve uri iz Ljubljane leži mestece Salzburg, ki je v teh dneh še posebno zaživelo. Številni parki, dvorci, muzeji, zelena narava in kulinarične dobrote so več kot zadosten razlog za obisk solnega mesta, kjer vas na vsakem koraku spremljajo Mozartove melodije in svetovno znane marcipanove kroglice, ki so v Salzburgu prav posebnega okusa.

Ugodno s kartico. Če si želite ogledati več zanimivosti, se vam izplača kupiti Salzburg card. Z njo boste imeli prost vstop v muzeje, brezplačno uporabo žičnice Untersberg, ladjo Salzach in javni prevoz ter razne druge ugodnosti.

Cene (od maja, velja za odraslega):
- veljavnost 24 ur: 25 evrov
- veljavnost 48 ur: 34 evrov
- veljavnost 72 ur: 40 evrov

Na pokušnjo piva
Pred Salzburgom naredite postanek za ogled zgodnjebaročnega dvorca Hellbrunn in za sprehod po okrasnem vrtu z vodometom, kjer se boste izogibali skritim vodnim curkom, izberete pa lahko tudi izlet z žičnico in si ogledate mesto iz ptičje perspektive. Ljubitelji piva ne smete zamuditi ogleda pivovarne Stiegl, kjer je v vstopnino všteta tudi degustacija piva. Več informacij boste našli na Stiegl.at.

Mesto številnih cerkva
V Mozartovem rojstnem kraju vas bodo pričakale slikovite ulice, številne katedrale in opatije, ustavite se lahko tudi v njegovi rojstni hiši ali pa se z vzpenjačo povzpnete do mogočne trdnjave Hohensalzburg. Za tri nočitve z zajtrkom boste v izbranih hotelih s salzburško kartico odšteli od 169 (vključena kartica za 72 ur), za dve nočitvi z zajtrkom s kartico za 48 ur pa od 119 evrov.

Z ladjice na kolo
Če imate čas, ga izkoristite tudi za bližnjo okolico. Z avtom se zapeljite do mesteca St. Gilgen, kjer vam bodo v kavarni Dallmann pokazali, kako se delajo prave Mozartove kroglice. Kakšno boste lahko izdelali tudi sami. Nato se vkrcajte na ladjico in naredite postanek za sprehod v kraju St. Wolfgang, kjer je tudi znameniti krilni oltar Michaela Pacherja. Športni navdušenci lahko za 13 evrov na uro najamete gorsko kolo in se podate na pot okoli jezera Wolfgansee. Nekaj podob Salzburga in okolice poglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.