V moški družbi ženske jedo manj

Foto: Žurnal24 Kje je moška družba?
Ženske štejejo kalorije, ko jedo z moškimi, v ženski družbi pa si privoščijo večje porcije.
Oglej si celoten članek

Ženske bolj preštevajo kalorije, ko jedo za mizo z moškimi, med "sestrami" pa niso tako previdne, kaj imajo na krožniku, je pokazala kanadska raziskava z McMaster University (Hamilton). Raziskavo je vodila Meredith Young, ki je študijo opravila v treh univerzitetnih menzah s pestrim jedilnikom in mešano družbo. Ugotovila je tudi, da ženske tudi v mešani družbi jedo manj, vzorec pa je – več kot je moških, manj je kalorij.

Youngova predvideva, da je izbor hrane povezan z dietno industrijo, ki naslavlja ženske in uporablja oglaševanje z zelo vitkimi modeli namesto s povprečno težkimi in zaobljenimi ženskami. ''Izbira hrane je najbrž povezana s tem, kako jo vidijo ostali. Z drugimi besedami, manjše, bolj zdrave porcije delujejo bolj ženstveno, ženske pa se temu prilagodijo zavestno ali podzavestno, da so moškim privlačnejše,'' je dejala Youngova.

Moški se bolj predajajo gurmanstvu in njihov izbor hrane ni odvisen od spola in števila članov istega omizja, so še ugotovili raziskovalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.