V nekaj trenutkih zmanjšajte stres

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V stresnih situacijah lahko z nekaj preprostimi stvarmi poskrbite, da se malce napetosti sprosti.
Oglej si celoten članek

Ker nimamo vedno časa za dolgotrajno sproščanje in se moramo na pritiske odzvati nemudoma, je smiselno poiskati nekaj preprostih, a učinkovitih načinov sproščanja. 

Glasba - Zaprite oči in si zavrtite najljubšo skladbo. 

Zeleni čaj – Ta napitek pripomore k zmanjšanju stresa in izboljšanju počutja. Poleti prija tudi ohlajen. 

Temna čokolada – Privoščite si temno čokolado. Ta vpliva na hormon koritzol, ki uravnava stres v telesu. Poleg tega malce sladke pregrehe nikoli ne škodi. 

Žvečilni gumi – Nekaj minut žvečenja žvečilnega gumija, naj bi pomagalo znižati stopnjo kortizola in napetosti. 

Odštevajte – Tako preprosto je, kot se sliši. Počasi štejte do deset in nato še nazaj. S tem, ko se boste osredotočili na številke, boste prisilili možgane, da pozabijo na stresne misli. 

Smejte se – Poiščite nekaj, kar vas bo nasmejalo. Predlog: zavijte na youtube in si oglejte kakšen zabaven video. 

Povohajte citruse – Dokazano je, da vonj olupljene limone bistveno zmanjša stres. Poleg tega boste manj dovzetni za nihanja v razpoloženju.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.