V omari ima 18-centimetrske

Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina Foto: Žurnal24 Severina
Moram vas razočarati – Severina ima v omari namreč 18-centimetrske štikle (petke) in ne kaj drugega.
Oglej si celoten članek

Čeprav se že vidi v vlogi mame, pa si bo prej kot otroka raje omislila še enega psička. In tudi največja hrvaška zvezdnica ima dneve, ki jih preživi samo v trenirki in brez make upa, s čimer dokazuje, da je morda res še vedno le Djevojka sa sela (Dekle z vasi).

21. aprila je dopolnila 38 let, ki pa jih dobro skriva.

Kje neki Severina najraje nakupuje?
Če mi verjamete ali ne, nikoli ne obiščem mesta zaradi trgovin. Najprej si vedno ogledam muzeje, potem pa se po navadi to spremeni v nenormalno gonjo po trgovinah v strahu, da se bodo zaprle. Pa to niti ne pomeni, da moram kupovati – dostikrat mi je dovolj, da si le ogledujem. Imam pa srečo, da sodelujem z modnimi kreatorji, kot je Dalibor Beti iz Hrvaške in kostumograf Leo Kulaš iz Slovenije. Drugi je veliko sodeloval tudi s Tomažem Pandurjem, zdaj pa je pomagal Betiju pri kostumih za moje zadnje koncerte.

Prisegate na velike trgovske centre ali na manjše butike?
Lahko vam izdam, da sem denimo zaradi Zare že večkrat preskočila kakšen muzej (smeh). Čeprav so neonske luči v večjih trgovskih centrih prav nehumane. Rada pa imam tudi manjše trgovinice, še posebej v Ljubljani.

Kaj vam je še všeč v Ljubljani?
Sprehodi v starem delu mesta. Ko v miru popijem kavo ob Ljubljanici.

Si kdaj privoščite dan brez make upa?
Da. Prav včeraj sem imela tak dan (smeh). Ves dan sem bila doma v trenirki. Tudi skuhala sem si nekaj in preživela popoldne s svojim psom. Čeprav si na ustnice nanesem vsaj kak glos, da se malo dvignem, in se takoj počutim bolje.

Kot opomin, da ne pozabite, da ste Severina?
Ha, ha. Ne, ne. To je takšna ženska zadeva.

V Ljubljani jo bomo lahko vnovič videli 21. maja, ko bo nastopila v Križankah – seveda takrat zagotovo ne bo v trenirki.

Kaj pa znate najbolje skuhati?
Dobro naredim biftke, testenine, škampe na vse možne načine ... Njoke naredim celo sama.

Koliko merijo vaše najvišje štikle (pete)?
Imam jih nekaj, ki so res visoke. Tam okoli 18 centimetrov. Čeprav ponavadi nekaj doda tudi platforma, ki je del čevlja.

Če se le za trenutek vrneva k vaši premierki. Turistična skupnost je upoštevala njena navodila in iz promocijskega spota izrezala zagorelo žensko ritko, češ da gre za seksizem. Se morda tu strinjate z njo?
Ne, jaz imam ritke rada (smeh). Žal mi je edino, ker morda ni bila moška! Mislim, da je tu težava drugje. In sicer v tem, da ne vemo, kako se prodati. Če premierka kritizira nekoga iz turistične skupnosti, je to posledica neusklajenosti med vlado in turizmom, ki je glavni vir dohodka na Hrvaškem. Oni bi morali skupaj razmišljati, kako v našo državo privabiti čim več ljudi. Sploh ne gre za ritko, lahko bi jih bilo tudi pet ali pa da bi bili vsi goli. Naj politiki raje pazijo na svoje lastne zadnjice. Težava je v tem, da ni koncepta. Sploh pa sem slišala, da je ta oglas napravil Slovenec (smeh). Tudi v oglasu za Turčijo je ritka – tam je na mestu, ker se za Turčijo ve, da je poceni.

Foto: Žurnal24 Ali uporabljate brazilsko depilacijo?
(Dolg premor, op. a.) Takole bom rekla – brez komentarja.

Je res, da boste v svojem naslednjem spotu goli?
Mislim, da ste me zamenjali z neko drugo pevko (smeh). Spot bo zelo najstniški, gola pa ne bom. Na sebi bom imela dele obleke, ki skrivajo tisto, kar želim skriti. Je pa narejeno zelo okusno.

Prijateljuje z Goranom Bregovićem, ki je tudi produciral njen zadnji album Zdrava Marija.

Se vidite v vlogi mame?
Da.

Morda v bližnji prihodnosti?
Če bi to vedela, bi bila vedeževalka in vsi bi hodili k meni (smeh). Seveda pa si tega želim. Pri svojih prijateljicah opažam, kako jih je to oplemenitilo. Pri sebi
materinski nagon za zdaj opažam le pri svojem psu. Zanj moram skrbeti.

Koliko je star in katere pasme je?
Eno leto. Labradorec. Sem pa ravno včeraj videla bostonskega terierja in videti je zelo luštkan. Tako da že razmišljam, da bi si omislila še enega psa.

Foto: Žurnal24 Torej prej še en pes kot otrok (smeh).
Ha, ha. Morda pa te stvari ne tečejo tako vzporedno. V obeh primerih pa gre za odgovornost do živega bitja, za katero moraš skrbeti.

V kaj ste trenutno najbolj zaljubljeni?
Spet sem začela pisati pesmi, in to po petih letih. Nagovoril me je Goran Bregović. Povedala sem mu, da me je izjemno strah, ker že tako dolgo nisem pisala. To je moja trenutna zaposlitev, ki ni posel, ampak potreba.

Igrate kak inštrument?
Ne oziroma zelo slabo. Hodila sem sicer v glasbeno šolo, kjer sem se učila klavir. To je najbolj motilo mojo mamo, ker se svojim prijateljicam nikoli ni mogla hvaliti z mojimi klavirskimi dosežki (smeh).

Kako pa potem ustvarjate glasbo?
Skozi svoj glas. Imam zelo star diktafon. Ko sem nekaj posnetkov prinesla Bregoviću, ni verjel, da takšne stvari sploh še izdelujejo. Dobila sem sicer v dar dva digitalna diktafona, kot je tale vaš na mizi, vendar sta ostala zapakirana. Ne zaupam tem visokotehnološkim stvarem. Videti moram, da se tam nekaj vrti (smeh), ne pa samo, da gori lučka.

Če bi imeli hčerko, bi ji dovolili, da postane pevka?
Podprla bi jo v vsem, kar bi hotela biti. Pevka, lezbijka, ni važno.

Severino poglejte v fotogaleriji. Intervju je bil objavljen v Zame, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 7. maja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.