V paketu s Hrvaško

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slovenija bo promovirala turizem s sosedami.
Oglej si celoten članek

Slovenija se v trženju svojih turističnih storitev vse bolj povezuje s Hrvaško, saj naj bi tako lažje privabila tuje goste in se bolje predstavila svetu. Predvsem naša južna soseda naj bi bila s paleto svojih storitev Sloveniji predvsem komplementarna in ne konkurenčna. Seveda bi bila enakih prednosti ob tem deležna tudi sama. "Sosednje države so zanimive tako za domači trg kot za tuje turiste, ki prihajajo v državo. Seveda pa ostajamo osredotočeni na regijo Jadrana, kjer vidimo največ priložnosti za razvoj in trženje ne le doma, temveč tudi v Evropi in na drugih celinah," pojasnjuje Irena Soban iz turistične agencije Kompas. Ta letos praznuje šestdesetletnico obstoja in se v duhu sosedskih sodelovanj prav tako povezuje s hrvaško Adriatico. Strokovnjaki za turizem sicer priložnosti Slovenije vidijo predvsem v promoviranju ekološkega turizma in naravnih lepot ter bogate kulturne dediščine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:11 29. Junij 2011.

    Zadnji čas je za premik v načinu razmišljanja! Sovrastvo in razprtije ne prinesejo nič dobrega, s sodelovanjem in sinergijo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.