V parlamentu bodo odmevali AC/DC

Foto: Žurnal24
Škotski parlament Holyrood bo v pozdrav njihovim škotskim koreninam počastil rock legende AC/DC.
Oglej si celoten članek

Članica škotskega parlamenta Christine Grahame je podala predlog za sklic seje, na kateri bi dosežke AC/DC priznala tudi država. Predlog z uradnim imenom AC/DC, We Salute You ponosno poudarja škotske korenine AC/DC in se jim zahvaljuje za popularizacijo in prepoznavnost škotske glasbe v svetu.

"Jasno je, da se je pokojni in prvotni pevec skupine Bon Scott močno zavedal svojih korenin, kar lahko sklepamo po tetovaži Scotland Forever (Škotska za vedno) na njegovi roki in po igranju dud v pesmi It's a Long Way To The Top. Mislim, da si zaslužijo tovrstno priznanje svoje domovine," pojasnjuje Christine Grahame.

Ustanovna člana Angus in Malcolm Young sta se rodila v škotskem Glasgowu, nato pa se je njuna družina leta 1963 preselila v Avstralijo, kjer živita še danes. Prvotni pevec Bon Scott pa se je rodil v Kirriemuiru, tudi na Škotskem, kjer so v njegovo čast položili tudi spominsko ploščo. Scott je zaradi zastrupitve z alkoholom umrl leta 1980, star 33 let.

Skupina AC/DC, ustanovljena leta 1973, je do danes prodala prek 150 milijonov albumov – njihova zadnja plošča Black Ice (2008) se je povzpela na prva mesta lestvic v 29 državah, prodaja pa je že presegla zavidljivih šest milijonov izvodov. Prihodnje leto jih bo mogoče videti tudi v sosednjih državah – vsi koncerti so sicer že razprodani, govori pa se že o dodatnih datumih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.