V peč z ljutomerskim lončenim netopirjem!

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Mesto Ljutomer, akcija! Vendar sem bil malce presenečen, ko sem vstopil v mestno jedro. Nikjer ni bilo nikogar. Hm.
Oglej si celoten članek

Zato sem se odločil, da bom prišel v mesto malce kasneje, najprej pa me je čakal sestanek pri lončarju. Uau, kako sem užival! Usedel sem se za tisto vrtljivo mizo in položil predse kup gline. Hotel sem narediti lonec, vendar ima glina pač svojo logiko, ki se z mojo vizijo ni najbolje uskladila. Zato sem se prepustil navdihu in intuiciji in "zlončaril" nekakšne vrste ptico oziroma netopirja, odvisno, iz katere perspektive pogledaš. Lončar je bil navdušen nad mojim izdelkom, zato ga je hitro potisnil v peč, kjer se bo ptica/batman grela še nekaj dni.

 

Zadnja kolumna

Glede na to, da je Rok Trkaj spisal svojo zadnjo kolumno, si lahko njegovo popotovanje ogledate TUKAJ.

Ogledali smo si domače izdelke, najbolj všeč pa so nam bile vinske kupice, zato smo jih nekaj vzeli za na pot. Še prej pa je lončarjeva žena postregla z pristno domačo gibanico, ki je zelo teknila. Polnih želodcev in s kupico v rokah smo se vrnili v mesto Ljutomer, kjer smo nazdravili gospodu Grosmmanu, ki je dolgo let nazaj ravno na Glavnem trgu posnel prvi slovenski filmski zapis. Ave! To je bila tudi naša zadnja filmska objava, zato je bilo zelo usodno, da smo se poslovili ravno na tem mestu. Na svidenje!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.