V Rusiji prepovedali čipkaste hlačke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na kazahstanske ulice so se podale ženske s čipkastimi spodnjimi hlačkami na glavah in v rokah. Oblasti so namreč sprejele zakon, ki bo prepovedoval proizvodnjo, uvoz in prodajo čipkastih spodnjih hlačk.
Oglej si celoten članek

"Vznemirja me, da mi bo zdaj oblast narekovala, kaj lahko oblečem. Kot da so vse težave v državi rešene in da je še edino nerešeno vprašanje ostalo, kakšne spodnje hlačke lahko nosijo ženske," je zgrožena Iryna Davydenko, poslovna ženska, ki redno potuje med Kazahstanom, Rusijo in Ukrajino, piše NBC News.

Oblasti so namreč napovedale, da bo zakon, ki so ga sicer sprejeli leta 2011, z letošnjim julijem vendarle začel veljati. Seveda je prepoved proizvodnje, uvoza in prodaje čipkastega perila takoj razburila javnost, na ulice so prišle ženske s čipkastim perilom, ljudje, ki živijo v okolici protestov, pa so prejeli SMS-sporočila s priporočili, naj zaradi protestov raje ostanejo doma.

In zakaj je čipkasto perilo takšen kamen spotike? Ker je narejeno iz sintetičnih materialov, ki vpijajo le od 3 do 3,6 odstotkov vlage, zakon pa določa, da mora perilo vpijati vsaj 6 odstotkov vlage.

Ženske iz Kazahstana, Rusije in Belorusije si bodo do poletja verjetno naredile vsaka svojo zalogo zapeljivega čipkastega perila. Javnost pa se sprašuje, kdaj bodo ruske oblasti tako dosledne pri izvrševanju zakonov, ki bodo državi in prebivalcem zares koristili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:54 19. Februar 2014.

    Kazahstan tudi ni slovanska država.

  • 07:41 19. Februar 2014.

    Kazahstan ni Rusija.

  • 23:17 18. Februar 2014.

    slovanska duša je glede idej, kaj vse prepovedati, res nekaj posebnega. Nekje na stopnji ameriškega divjega zahoda iz 19. stoletja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.