V Splitu umrl igralec Boris Dvornik

Foto: Žurnal24
V 69. letu starosti za posledicami možganske kapi umrl igralec Boris Dvornik, eden izmed najbolj znanih filmskih in gledaliških igralcev nekdanje Jugoslavije.
Oglej si celoten članek

Igral je v več kot 40 filmih in v številnih gledaliških igrah, kot sta Primorske zdrahe Carla Goldonija in v Brešanov Hamlet v Mrduši Donji. Nastopil je tudi v več opernih predstavah in televizijskih serijah.

Rodil se je 16. aprila 1939 v Splitu. Z igralstvom se je ukvarjal od otroštva, zaključil pa je tudi igralsko akademijo v Zagrebu. Debitiral je leta 1960 z vlogo v filmu Deveti krog Franceta Štiglica, za igro pa prejel tudi več priznanj in nagrad. V začetkih oblikovanja samostojne hrvaške države je bil sicer tudi poslanec prvega sklica hrvaškega sabora na listi Hrvaške demokratske skupnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.