V Tolminu se bo julija spet treslo

Foto: David Jug
Foto: David Jug
Letos bo v Tolminu že deseto leto potekal festival MetalDays, na katerem se bo od 21. do 27. julija zbrala sama smetana metal skupin, ki so trenutno na sceni.
Oglej si celoten članek

Metal navdušenci bodo lahko med drugim videli King Diamonda, poleg njega pa še skupine In Flames, Hypocrisy, Iced Earth, Wintersun, Sonata Arctica, Mayhem, Annihilator, Powerwolf in Samael. Skupno se bo na festivalu zvrstilo kar 109 skupin, vstopnice pa so že na voljo. Priskrbite si lahko enodnevne, tridnevne in tedenske vstopnice, količina pa je omejena.

Festival je v devetih letih svojega delovanja postal svetovno znan metal dogodek in turistično izredno zanimiva počitniška točka. To dokazujejo tudi podatki, da festival obišče preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v slovenskem prostoru uvršča med največje mednarodne festivale.

Foto: David Jug metal camp

Uspešna glasbena zgodba o heavymetalskih počitnicah je rajsko dolino med Sočo in Tolminko postavila na zemljevid najboljših festivalov v Evropi. Po skromnih začetkih, ko je festival obiskalo nekaj več kot 9.000 ljudi, se je lani v "peklenskem raju" skupaj mudilo 67.230 obiskovalcev. Nočitve v Tolminu so zato julija v zadnjih devetih letih narasle za kar 20 do 30 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.