V turizmu vsako leto napredujemo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Čeprav ima Slovenija za izboljšanje svoje turistične ponudbe še veliko možnosti in priložnosti, je v zadnjem desetletju na tem področju precej napredovala.
Oglej si celoten članek

V iskanju zanimivih doživetij vam ni treba več prečkati meje, saj vas lahko doživetij poln konec tedna pričaka skoraj za vogalom.

Prenova Ljubljane in Kopra

"Med stvarmi, ki so se v turizmu Slovenije spremenile na bolje, je zagotovo prenovljena podoba Ljubljane in Kopra, saj sta ti mesti res zacveteli," izpostavlja Klemen Sagadin, dolgoletni delavec v turizmu in vodja nagrajenega hostla MCC v Celju. Zaradi prijaznejše podobe je postal mestni vrvež veliko živahnejši in prijetnejši, kar znajo ceniti tako domači kot tuji obiskovalci.

Več hostlov in hotelov

Prenova mest in širša turistična ponudba sta k nam privabili več obiskovalcev, kar je spodbudilo širjenje in večjo pestrost ponudbe namestitev. "Pred desetletjem je primanjkovalo predvsem hostlov in alternativ velikim hotelom," pravi Sagadin. Danes lahko vsak najde posteljo, primerno svojemu žepu in življenjskemu slogu.

Dejavnejši dopust

Spremenila se je tudi narava dopusta. Še nedavno je oddih pomenil predvsem umirjen odmik od dela, danes pa postaja vse bolj priljubljen dejaven dopust v obliki adrenalinskih parkov, ki jih je v tem času po državi zraslo kar nekaj, ali kmečkega dela na kateri od turističnih (vse pogosteje tudi ekoloških) kmetij.

Večja prepoznavnost

"Vse to je Sloveniji prineslo večjo prepoznavnost po svetu," meni Sagadin.

1.Glampiranje. Tudi Slovenci smo končno dobili to glamurozno kampiranje. Za zdaj je možno samo na Bledu.

2.Izmenjava hiš. Nadgradnja izmenjave kavčev je dosegla tudi naše kraje. Izmenjajte stanovanje s tujcem in odpotujte,

3.Nišni turizem je tu. Turizem za ljubitelje določene glasbene zvrsti, ponudba za istospolno usmerjene in še kaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.