V zaporu umrl slavni glasbeni producent

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški glasbeni producent Phil Spector, ki je preobrazil popularno glasbo 60. let prejšnjega stoletja, kasneje pa je pristal v zaporu zaradi umora, je v soboto umrl v bolnišnici, so po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočili iz kalifornijskega oddelka za zapore.
Oglej si celoten članek

Dodali so, da bo uradni vzrok smrti ugotovil zdravnik. Po poročanju portala TMZ, ki navaja obveščene vire, je Spector umrl po zapletih zaradi covida-19, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Legendarni glasbeni producent Spector je od leta 2009 prestajal zaporno kazen zaradi umora igralke Lane Clarkson šest let prej v njegovi graščini.

Spector, ki je 26. decembra dopolnil 81 let, je bil slaven producent v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. Med letoma 1961 in 1965 je bil producent 20 uspešnic, ki so se uvrstile na lestvico 40 najbolj prodajanih plošč, poroča francoska tiskovna agencija AFP. S svojimi metodami je vplival na vodilne glasbenike, kot so Beach Boys in Bruce Springsteen, poroča britanski BBC na svoji spletni strani.

Med drugim je sodeloval z zvezdami, kot so The Beatles, Tina Turner, The Righteous Brothers, The Ronettes in The Ramones. Produciral je uspešnice, kot so Da Doo Ron Ron, Be My Baby, Baby in You've Lost That Lovin' Feelin. Podpisal se je tudi pod album Let it be, zadnji izdani album Beatlov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • MS
    12:53 18. Januar 2021.

    Phil Spectorje sodeloval z zvezdami, kot so The Beatles, Tina Turner, The Righteous Brothers, The Ronettes in The Ramones. Podpisal …

  • 08:49 18. Januar 2021.

    Pred 10 dnevi sem na Fox Crime gledal njegov slučaj . Dobil je 19 let za umor 2. stopnje svoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.