Val 202 za sosedove mulce

Foto: Žurnal24 V Kinu Šiška bo jutri brezplačni koncert, ki pa bo v živo predvajan tudi na radi
V sredo ob 20. uri si boste lahko v Kinu Šiška ogledali brezplačni koncert glasbenikov, ki gostujejo na kompilaciji Val 09.
Oglej si celoten članek

Jutrišnji dogodek boste lahko v živo poslušali tudi na Valu 202. Nastopili bodo MC Laren, Adijo Kultura, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Feedback ter Stranci.

"Nehote smo vzpostavili vzorec, da je zbirka Val predvsem odskočna deska za manj znane glasbenike. S tem ni nič narobe, a v prihodnje ne bi radi odgnali znanih. Želimo podpirati dobro urbano glasbo, pa če jo ustvarja sosedov mulc ali prekaljeni roker," pojasnjuje Jure Longyka. Glasbeni urednik Andrej Karoli o prihodnosti kompilacije dodaja, da je "osnutek ovitka za album Val 010 že pripravljen in bo ekološko zelen. Pravzaprav novosti ni in ne bo. Razpis bo javen, žanrsko (rahlo) omejen, predvsem pa bo odprt za vse, ki se jim zdi, da lahko prispevajo k bogatenju radijskega etra in zakladnice domače urbane glasbe."

Financiranje projekta zagotavljata RTV Slovenija ter posredno uredništvo za glasbo Vala 202. Junija je bil objavljen javni razpis za produkcijo novih skladb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.