Van Gogh na dražbi

Foto: Žurnal24 Mesto, kjer je van Gogh ustvarjal v zadnjih tednih življenja in kjer je naslikal
Eno od zadnjih platen Vincenta van Gogha bodo dali na dražbo 7. novembra v New Yorku, ocenjujejo pa ga na 28 do 35 milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

Slika, ki jo bo prodajala dražbena hiša Sotheby's, spada v niz krajin, ki jih je nizozemski umetnik naslikal leta 1890, ocenjujejo pa jo na 28 do 35 milijonov dolarjev. Podobo je van Gogh naslikal v juniju in juliju leta 1890, torej v zadnjih tednih življenja, predstavlja pa polja zrelega žita v kraju Auvers-sur-Oise v Val d'Oise v Franciji.
"Van Gogh je zadnje tedne preživel v prenočišču Ravoux d'Auvers in pričujoča slika je bila med njegovimi deli, na katera so naleteli v njegovi sobi v trenutku, ko je umrl," zatrjujejo pri Sotheby's.

Slikarjev brat Theo van Gogh je to sliko shranil, dokler leta 1907 ni bila prodana trgovcu z umetninami Paulu Cassirerju. Od leta 2001 jo je njen lastnik, čigar ime ni bilo objavljeno, posodil van Goghovemu muzeju v Amsterdam, kjer so jo postavili na ogled.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.