Vanity Fair izbral svoje najljubše

Z naslovnice letošnje hollywoodske edicije revije Vanity Fair se smehljajo Rooney Mara, Jessica Chastain, Mia Wasikowska in Jennifer Lawrence.
Oglej si celoten članek

Enajst svežih igralskih obrazov, ki jih bodo v tej prestižni letni ediciji predstavili, so izbrali na podlagi vpliva, ki so jih imeli njihovi filmi. "To so igralke, ki opravljajo odlično delo. Tudi dejstvo, da so lepe in mlade, ne škodi," je izjavila urednica revije Vanity Fair Jane Sarkin. Večina srečnic je namreč šele v svojih dvajsetih, najstarejša med njimi je 36-letna Paula Patton.

Poleg Rooney Mara (Dekle z zmajevskim tatujem), Jessice Chastain (Služkinje), Mie Wasikowske (Albert Nobbs) in oskarjevke Jennifer Lawrence so na prestižni tristranski naslovnici prostor našle še Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene), Shailene Woodley (Potomci), Paula Patton (Misija: nemogoče – protokol duh), Lily Collins (Abduction), Adepero Oduye (Pariah), Brit Marling in Felicity Jones (Like Crazy).

Sarkinova je marčevsko izdajo Vanity Fair nekoč označila za "avdicijski kavč", ki je številnim igralcem pomagal dvigniti prepoznavnost. Revija pa ne žanje le pohval, ampak tudi kritike, saj so ji očitali rasno diskriminacijo. Čeprav so se uredniki letos odločili za dve temnopolti igralki, pa kritiki izpostavljajo, da nobena od njiju ni pristala na glavni naslovnici, kar kaže, da so v Hollywoodu predsodki še vedno trdno ukoreninjeni.

Marčevska izdaja Vanity Fair bo izšla jutri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:32 1. Februar 2012.

    Jennifer Lawrence ni oskarjevka, ampak je oskarjevska nominiranka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.