Varni in razposajeni na plažo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Poskrbite za to, da bo vaš otrok brezskrbno užival v poletju.
Oglej si celoten članek

Družinski odhod na plažo zahteva kar nekaj priprav, saj morate dobro poskrbeti za vse člane družine. Bodite pozorni predvsem na nekaj bistvenih stvari.

  • V morje s copatki. Tudi na peščenem morskem dnu se lahko skrivata školjka ali kamenček, ki bosta poškodovala nežna otroška stopala. Zaščitite jih s plastičnimi sandali, ki so namenjeni prav temu. Za vsak primer imejte pri roki obliže.
  • Zaščita pred soncem. Kakovostna krema z visokim (najvišjim) zaščitnim faktorjem spada med obvezno opremo za na plažo. Otroka (in sebe) namažite vsaj pol ure pred odhodom na sonce in nanos obnavljajte po vsakem kopanju oziroma vsakih nekaj ur.
  • Voda in sadje. Poskrbite, da otroci na plaži ne bodo lačni in bodo nadomestili vso energijo in tekočino, izgubljeno s plavanjem in igranjem. S seboj imejte vodo ali nesladkane čaje, trdo sadje (lahko že narezano) in zdrave sendviče.
  • Vzemite igre. Kljub bujni domišljiji lahko na plaži otroka hitro popade dolgčas. Opremite se z žogo, loparji, kartami in frizbijem ter otroka spodbujajte, naj izbere školjke, kamenčke ali vejice, iz katerih boste doma naredili umetnino.

  • Naučite ga plavati. Otroka kar se da zgodaj naučite plavati in ga poučite o varnem kopanju. Ob tem bodite vedno pozorni in se ne zanašajte na to, da je otrok v vodi tako ali tako pod nadzorom kopališkega mojstra ali reševalca iz vode. Kopajte se vsi skupaj, če pa to ni mogoče, otroku vsaj delajte družbo ob robu bazena ali na obali.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.