Vaš obraz razkriva, ali vam primanjkuje pomembnih snovi

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Nepravilna prehrana ne vpliva le na našo težo, ampak se kaže tudi na našem obrazu.
Oglej si celoten članek

Znaki, ki razkrivajo, da našemu telesu primanjkuje vitaminov ali mineralov.

Zabuhle oči
Če imamo kdaj pa kdaj zabuhle oči, to ni nič nenavadnega, če pa se zabuhlosti ne moremo znebiti, se posvetujte z zdravnikom, saj gre lahko za pomanjkanje joda. Da bi se temu izognili, jejte mlečne izdelke, brusnice, alge in morske sadeže.

Bleda koža
Če ste opazili, da ste nenadoma bolj bledi kot sicer in se stanje že nekaj tednov ni izboljšalo, preverite, ali vam primanjkuje vitamina B12. Preden posežete po prehrambenih dodatkih, spremenite jedilnik. Dodajte mu  govedino, skuto, jetrca, ostrige in skušo ali postrv.

Suhi lasje
Suhi lasje in lomljivi lasje so lahko rezultat pomanjkanja vitamina B7 (biotin), ki ga sicer najdemo v jajcih, paradižniku, stročnicah in ovseni kaši.

Blede ustnice
Blede ustnice spadajo med simptome pomanjkanja železa. Da bi se temu izognili, jejte meso, lečo in beli fižol.

Občutljive dlesni
Ne le obraz, tudi dlesni razkrivajo, ali nam primanjkuje vitaminov. Če vam dlesni hitro zakrvavijo ali se vam majejo zobje, vam morda primanjkuje vitamina C, ki krepi imunski sistem. Največ vitamina C boste zaužili, če boste redno jedli citruse, brokoli, špinačo ali papriko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.