Vaša vagina vam bo hvaležna ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ste se kdaj vprašale, katere so tiste jedi, ki lahko vodijo v izboljšavo vašega vaginalnega zdravja?
Oglej si celoten članek

Vsaka ženska ima kdaj v življenju težave s svojim vaginalnim zdravjem. Zato je dobro vedeti, katera živila pripomorejo k višji stopnji tovrstnega dobrega počutja. Predstavljamo vam seznam jedi, ki imajo pri tem lahko izjemno pozitiven učinek.

1. Brusnični sok
Brusnični sok na tem področju deluje izjemno učinkovito, saj se bori proti slabim bakterijam. Pazite le, da izberete takega, ki ne bo vseboval dodanih sladkorjev in je organski.

2. Jogurt
Jogurt vsebuje t. i. dobre bakterije, ki jih potrebujemo za zdravo vagino. Pri tem jogurt igra tudi vlogo pri uravnavanju pH-ja same vagine, najboljša izbira pa naj bi bil navadni.

3. Česen
Česen vsebuje antimikrobične in protiglivične snovi. Lahko ga pojeste v sveži ali kuhani obliki.

4. Temna čokolada
Temna čokolada ima visoko vsebnost flavonoidov, ki so antioksidanti. Študije so pokazale, da ženske, ki pojedo malo te sladke dobrote vsak dan, poročajo o boljšem splošnem seksualnem zdravju.

5. Pijte vodo
Če smo ustrezno hidrirani, je to dobro za naše celotno telo, ne samo vagino.

6. Sveže sadje in zelenjava
Prehranjevanje s svežim sadjem in zelenjavo lahko zniža intenzivnost menstrualnih krčev in vam omogoči, da lažje doživite orgazem. Ob tem izboljšujejo vašo kožo in v vaše telo prinesejo mnogovrstne vitamine in minerale.

7. Oreščki in semena
Oreščki in semena imajo v sebi veliko vitamina E, ki preprečuje suhost vagine. Mandlji in bučna semena pa vsebujejo cink, ki pomaga v boju s srbenjem in regulira menstrualni cikel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.