Več kot polovica staršev preverja zgodovino

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kar 60 odstotkov staršev redno pregleduje stran na Facebooku, zgodovino iskanja, zasebna sporočila in elektronski naslov svojega otroka.
Oglej si celoten članek

Da vsak deseti starš pozna uporabniško ime in geslo svojega otroka, je pokazala raziskava, ki so jo naredili pri agenciji BullGuard, ki se ukvarja z varnostjo na internetu in v kateri je sodelovalo dva tisoč staršev, ki imajo otroke stare od 10 do 17 let. Tretjina staršev je sicer dodala, da jih zaradi vohljanja sicer peče vest, a s početjem kljub temu ne odnehajo, saj jih skrbi za varnost svojih otrok.

 

Po besedah predstavnika podjetja BullGuard Alexa Balana je povsem razumljivo, da starši preverjajo zgodovino brskalnika, ne priporoča pa jim branja zasebnih sporočil in elektronske pošte.

Poudarja, da imajo otroci vseeno pravco do zasebnosti in včlanjevanja v družbena omrežja po svoji volji. Starši so prepričani, da je vohunjenje kljub vdoru v zasebnost nujno za nadzorovanje otrok, piše Daily Mail.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    18:30 9. April 2014.

    Otroke je potrebno EDUCIRAT dovolj zgodaj in sproti, tak nadzor pa lahko samo povzroči, da se otrok zapre, staršem potem …

  • 04:58 28. Februar 2014.

    Pedofili so samo privlačni razlog, da so starši svoje otroke zaprli noter. Včasih se otrok ni nadziralo, hodili so naokrog …

  • 11:55 27. Februar 2014.

    Otroke se lahko nadzira vse do njihove polnoletniosti. In je le to zelo nujno. Me čudi da samo 60% in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.