Več televizije, slabša sperma

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Namesto da bi šport gledali, se raje ukvarjajte z njim.
Oglej si celoten članek

Dolge ure na kavču pred televizijo zelo slabo vplivajo na moško plodnost. Ameriška raziskava je namreč pokazala, da imajo moški, ki za gledanje televizije porabijo 20 in več ur na teden, približno pol manj semenčic kot njihovi vrstniki, ki TV-sprejemniku namenijo manj časa in se redno ukvarjajo s športom.

Raziskava je bila objavljena v britanski reviji za zdravje, v njej pa je sodelovalo 189 odraslih moških, ki so jih znanstveniki spremljali eno leto. Izsledki raziskave sicer ne dokazujejo neposrednega vpliva televizije na kakovost sperme, nakazujejo pa, da je sedentarni način življenja, ki je večinoma povezan tudi z nezdravo prehrano, za moške, ki si želijo otrok, slaba izbira.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.