Vegetarijanca ne smeta posvojiti

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Paru s Krete niso odobrili posvojitve zaradi prehranjevalnih navad. O zadevi trenutno odloča sodstvo.
Oglej si celoten članek

Socialni delavci se po poročanju grških medijev namreč zelo bojijo, da bi vegetarijanski par svoje prehranjevalne navade "prenesel na otroka“.

"Obrnili smo se na medicinsko fakulteto, kjer so nam dejali, da mora otrokova prehrana vključevati meso in ribe," se branijo v centru za posvojitve Spyros Epitropakis. "Nobenega ne diskriminiramo, toda naša dolžnost je, da vse zelo podrobno preverimo. Zadeva je trenutno v rokah sodnih organov," so še povedali.

Pediater in raziskovalec Antonis Kafatos je povedal, da je nesmiselno nekoga zavrniti, ker je vegetarijanec. "Seveda mora otrok jesti meso in ribe, toda če so mu starši to pripravljeni tudi nuditi, potem tukaj ne vidim nobene težave," meni Kafatos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.