Velik udarec za dvor: Princesa se bo s poroko odpovedala statusu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sedaj je dokončno ...
Oglej si celoten članek

Japonska princesa Mako, vnukinja cesarja Akihita, se bo konec oktobra poročila in se s tem odpovedala kraljevemu statusu, saj njen zaročenec ni modre krvi. Princesa je novico sporočila preko državne televizijske mreže NHK. Poročila se bo s Keiem Komuro, pravnikom, ki ga je pred skoraj desetimi  leti spoznala na univerzi v Tokiu.

Mako bo za svojega izbranca veliko žrtvovala. S poroko z navadnim smrtnikom se princesa namreč odpoveduje svojemu nazivu. To je nazadnje storila njena teta Sayako, edina hčerka cesarja Akihita, ko se je leta 2005 poročila s krajinarjem. Novica je že leta 2017, ob javno razglašeni zaroki, šokirala kraljevo družino, saj se število njenih članov krči. Če se bodo tudi ostale princese odločile za poroko z navadnim smrtnikom, bo imel cesar težave. Dvor namreč ne bo imel dovolj članov, ki bi lahko opravljali kraljeve odgovornosti.

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:14 3. Oktober 2021.

    Mogoče bi bil že čas, da malo spremenijo pravila

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.