Velika zmaga za Meghan Markle

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dočakala zadoščenje ...
Oglej si celoten članek

Vojvodinja Meghan Markle je v Londom v torek dobila zasebno tožbo proti britanski medijski družbi, ki je objavila dele njenega pisma, ki ga je po poroki s princem Harryjem, maja 2018,  napisala svojemu odtujenemu očetu Thomasu Marklu. Deli njenega na roko napisanega pisma so bili februarja 2019 objavljeni v petih različnih člankih v tabloidu Mail on Sunday in na spletni strani MailOnline. 

Sodnik Mark Warby je zapisal, da je imela Meghan"„razumna pričakovanja, da bo vsebina pisma ostala zasebna" in da so članki "posegli v ta razumna pričakovanja." 

Oglasila se je tudi vojvodinja, ki pravi, da je hvaležna sodišču, da bosta  Associated Newspapers in The Mail prevzela odgovornost za njihove "nezakonite in nehumane prakse". "Za vpletene je to igra. Zame in za toliko drugih, pa je to resnično življenje, resnični odnosi in zelo resnična žalost. Škoda, ki so jo naredili in jo še delajo, je globoka," je sporočila Meghan. 

Odločitev sodnika pa je komentiral tudi predstavnik Associated Newspapers: "Nad skrajšanim sojenjem in končno razsodbo smo presenečeni ter razočarani, saj nam ni bilo dovoljeno, da bi priložili vse dokaze in da bi se zagovarjali na odprtem sodišču. Sodbo skrbno preučujemo in pravočasno se bomo odločili, ali bomo vložili pritožbo."  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.