Veliko priznanje za Slovenijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Izvrstna hrana in izjemna postrežba so komisijo kulinaričnega vodnika Gault Millau prepričali, da so v vodnik za leto 2012 umestili tudi slovenske gostilne.
Oglej si celoten članek

Priznani francoski kulinarični vodič Gault Millau namesto bolj znanih kulinaričnih zvezdic gurmanske užitke ocenjuje s kuharskimi čepicami. Točke podeljujejo izključno na podlagi kakovosti hrane, ambient, postrežba in vse ostalo, kar spada v gastronomski raj, pa ocenijo posebej. Pri omenjenem vodiču ne sprejemajo plačil za uvrščanje gostiln na seznam.

Gault Millau vabi gurmane z vsega sveta na gastronomske užitke, letos tudi v Slovenijo.
Ocenjevalci so izbrali 25 slovenskih gostiln in med njimi z enako oceno 15 od sicer 20 možnih točk najvišje uvrstili:

  • Gostilna Pri Danilu, Reteče pri Škofji Loki
  • Gostilna Pri Lojzetu (dvorec Zemono), Vipava
  • Gostilna Pri Poku, Brezovica pri Ljubljani
  • Restavracija JB v Ljubljani

Omenjene gostilne so si z oceno prislužile vsaka po dve gastronomski čepici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.