Velikonočni kolač

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če vas peka potice ne veseli, potem se lotite peke velikonočnega kolača, ki je za pripravo veliko enostavnejši, a prav tako zelo okusen.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 15 dag zmehčanega masla
  • 13 dag kristalnega sladkorja
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 30 dag moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • naribana limonina lupinica
  • 35 dag mešanega suhega sadja
  • 5 dag kandiranih pomarančnih lupinic

Priprava:

  • Maslo penasto zmešajte s sladkorjem, izmenjaje dodajajte moko in jajca, dodajte tudi pecilni prašek. Ko dobite penasto zmes, vanjo rahlo vmešajte na drobne kocke narezano suho sadje, limonino lupinico in kandirane pomarančne lupinice.
  • Testo vlijte v pomaščen model za kolače. Pecite približno uro in pol v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija. Ohlajen kolač po želji potresite z mletim sladkorjem in okrasite s sladkornimi cvetovi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.